[10629] in www-talk@info.cern.ch
Re: errata for cookie spec
daemon@ATHENA.MIT.EDU (Dave Kristol)
Thu Feb 13 16:17:58 1997
Date: Thu, 13 Feb 97 16:04:30 EST
From: dmk@research.bell-labs.com (Dave Kristol)
To: koen@win.tue.nl
Cc: http-wg@cuckoo.hpl.hp.com, www-talk@w3.org
Resent-From: www-talk@w3.org
> Two small comments on the errata:
>
> 1. The section `Compatibility with MS's implementation' states the problem,
> but no solution. I'd prefer it if you append something like
>
> Therefore, servers should be careful in sending complex cookies that use
> this specification to legacy HTTP/1.0 user agents. If an unknown HTTP/1.0
> user agent is encountered, a server can determine its compatibility with
> this specification by first returning a response which sets a simple
> non-persistent cookie, and then examining the cookie header of any
> subsequent request.
Okay, but.... Because the cookie spec. is separable from HTTP/1.1, and
because it will become a standard after HTTP/1.1, there's no assurance
that even HTTP/1.1 user agents will follow this spec. So it might be
wise to avoid reference to HTTP/1.0.
Also, what exactly do you mean by "unknown HTTP/1.0 user agent"?
>
>
> 2. Benjamin Franz noted an ambiguity which could be interpreted in a
> perverse way. In the following part of section 4.3.5:
>
> When it makes an unverifiable transaction, a user agent must enable a
> session only if a cookie with a domain attribute D was sent or received
> ^^^^^^^^
> in its origin transaction, such that the host name in the Request-URI of
> the unverifiable transaction domain-matches D.
>
> `received' really means `recieved and not rejected'. So it is better to
> replace `recieved' by `accepted'.
Okay. It's actually better *not* to replace "received" with "recieved",
and I will replace "received" with "accepted". :-)
Dave Kristol